Jadłospis

15.10.2018 – 19.10.2018
 
                                                                                        Składniki alergenne
Poniedziałek
Zupa grochowa z natką pietruszki, pieczywo mieszane   ( 1,9)
Ryż z jabłkiem cynamonem jogurtem i śmietaną (1,7)
Woda z miętą i cytryną
Wtorek
Zupa koperkowa z natką pietruszki, pieczywo mieszane  (1,9)
Kotlet z piersi kurczaka z serem żółtym, ziemniaki, pomidor (1,3,7)
Sok tłoczony
Środa
Zupa kalafiorowa z natką pietruszki, pieczywo mieszane  (1,7,9)
Zapiekanka z makaronu kapusty kiszonej i mięsa , owoc( 1,)
Woda niegazowana
Czwartek
Zupa ogórkowa z natką pietruszki, pieczywo mieszane  (1,7,9)
Pulpet drobiowo- wieprzowy z kaszą pęczak w sosie pomidorowym, mizeria (1,3,7)
Herbata owocowa
Piątek
Zupa pomidorowa z makaronem z natką pietruszki ( 1,7,9)
Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z warzywami ( 1,3,4,7)
Herbata z cytryną