Jadłospis

23.04.2018 – 27.04.18
 
                                                                                        Składniki alergenne
Poniedziałek
Zupa krupnik jęczmienny, chleb      (gluten, białko mleka, seler)
Makaron z kapustą i mięsem , jabłko
Mięta z cytryną
 Wtorek
Zupa jarzynowa, chleb                  (gluten, seler, białko mleka, jaja)
Kotlet schabowy ziemniaki surówka z marchwi jabłek i chrzanu
Kompot
 Środa
Zupa grochowa, chleb               ( gluten , seler)
Kluska śląska z sosem mięsnym surówka z kapusty białej
 Herbata owocowa

 Czwartek

 Zupa rosół z makaronem          ( seler ,białko mleka, gluten)
 Udko kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej
 Woda niegazowana
 Piątek
 Zupa barszcz ukraiński, chleb       (seler, białko mleka)
 Ryż z truskawką śmietaną i jogurtem
 Sok + słomka