Jadłospis

18.03.2019 – 22.03.2019
 
                                                                                      Składniki alergenne
Poniedziałek
Zupa szczawiowa z jajkiem natką pietruszki, pieczywo mieszane  ( 1,3,7,9)
Gulasz wieprzowy, kasza gryczana, surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i jogurtem, mandarynka(1,7)
Kompot
Wtorek
Zupa koperkowa, pieczywo mieszane (1,7,9,)
Kotlet z piersi kurczaka z serem żółtym, ziemniaki , marchewka gotowana, owoc (1,7)
Herbata z miodem i cytryną
Środa
Zupa fasolowa z natką pietruszki, pieczywo mieszane (1,9)
Pierogi z serem polane jogurtem naturalnym i jogurtem grackim ( 7)
Sok tłoczony
Czwartek
Zupa pieczarkowa z natką pietruszki, pieczywo mieszane (1,7,9)
Gołąbek z w sosie pomidorowym, ziemniaki, mizeria (1,7)
Herbata owocowa
Piątek
Zupa barszcz czerwony z natką pietruszki, pieczywo mieszane  (1,7,9 )
Kotlet mielony z ryby, ziemniaki , surówka z kapusty kiszonej (1,3,4,)
Kompot