Jadłospis

20.11.2017 – 24.11.17
 
                                                                                                   Składniki alergenne
Poniedziałek
Zupa krupnik,chleb                                  (seler,białko mleka, gluten)
Spaghetti z mielonego mięsa, makaron, surówka z kapusty włoskiej z warzywami, jabłko
Kompot
Wtorek
Zupa kapuśniak,chleb                                   (seler,gluten, jaja)
Kotlet mielony, ziemniaki, sałata lodowa,mandarynka
Sok jabłkowy
Środa
Zupa zacierkowa,chleb                               (seler,gluten, fasola)
Fasolka po bretońsku z bułką, owoc
Herbata z cytryną
Czwartek
Zupa   grochowa,chleb                       (seler, gluten, białko mleka)
Ryż z jabłkiem śmietaną i jogurtem
Herbata owocowa
 Piątek      
Zupa biały barszcz z jajkiem,chleb     (seler,jaja,białko mleka,gluten)
Pieczeń z ryby, ziemniaki, surówka z marchwi ogórka zielonego i śmietany
woda z miętą i cytryną