Jadłospis

10.12.2018 – 14.12.2018
 
                                                                                        Składniki alergenne
Poniedziałek
Zupa szczawiowa z jajkiem z natką pietruszki, pieczywo mieszane  ( 1,3,7,9)
Gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną, surówka z ogórka kiszonego papryki i cebuli, jabłko (1,)
Kompot
Wtorek
Zupa krupnik ryżowy  z natką pietruszki, pieczywo mieszane (1,7,9,)
Bigos z bułką, owoc   (1,)
Herbata owocowa
Środa
Zupa fasolowa z natką pietruszki, pieczywo mieszane (1,9)
Makaron z truskawką jogurtem naturalnym i jogurtem greckim (1,3,7)
Sok tłoczony
Czwartek
Zupa zacierkowa z natką pietruszki, pieczywo mieszane (1,9)
Gołąbek w sosie pomidorowym, ziemniaki, ogórek zielony    (1,7)
Herbata z miodem i cytryną
Piątek
Zupa barszcz czerwony z natką pietruszki , pieczywo mieszane (1,7,9)
Ryba smażona, ziemniaki , surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem, owoc   (1,3,4,7)
Kompot