Jadłospis

18.06.2018 – 21.06.2018
 
                                                                                        Składniki alergenne
Poniedziałek
Zupa z fasolki szparagowej, chleb            (gluten, seler, białko mleka)
Spaghetti z mielonego mięsa z serem żółtym, makaron, ogórek zielony
Kompot truskawkowy
Wtorek
Zupa zacierkowa, chleb                    (gluten, białko mleka, seler)
Młoda kapusta ze śmietaną, młode ziemniaki z koperkiem
Herbata owocowa
Środa
Zupa  jarzynowa, chleb                (gluten ,jaja, białko mleka, seler)
Gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną, surówka z marchwi i ogórka zielonego z jogurtem
Sok jabłkowy
Czwartek
Zupa grochowa                     (seler, białko mleka, gluten, jaja)
Naleśniki z serem jogurtem i śmietaną
Herbata z cytryną