Jak (o)sadzić jajo w sztuce?

Światowy Dzień Jajka został ustanowiony w Wiedniu w 1996 roku, w celu promowania spożycia jaj jako jednego z najlepszych produktów spożywczych na świecie. Postanowiono go obchodzić zawsze w drugi piątek października. Celem święta jest podniesienie świadomości na temat wartości odżywczych jaj, w tym ich różnorodnych zastosowań kulinarnych. Zawierają białko wysokiej jakości, witaminy i minerały niezbędne dla zdrowia człowieka. Jaja są również niedrogie i łatwo dostępne, co czyni je idealnym źródłem pożywienia dla ludzi na całym świecie (źródło: Info Day. pl).

Światowy Dzień Jajka to doskonała okazja, by zaprezentować jakże kreatywne prace reliefowe Katarzyny Kieczki uczennicy klasy 3a. A temat tryptyku? Cóż… Jakże oczywisty…
Zapraszam do galerii!

Foto- Katarzyna Buzuk

Skip to content